Forum Rasmi MyGH2U Network System

MyGH2U adalah merupakan perniagaan Multi Level yang menawarkan Bonus Harian dan Insentif selama 36 bulan daripada keuntungan projek syarikat.
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Insentif Perlombongan Bijih Besi

Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   7th April 2008, 11:39 pm

MyGH2U adalah sebuah syarikat MLM yang sah berdaftar.. kami beri insentif. bukan pelaburan. setiap ahli yang menyertai MyGH2U diberi produk. antara produk lain ialah Liquid Chlorophyll, Fiber King, Kopi Merah, KDA Cappuccino dan byk lagi..
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.shop-forum.net
allan



Posts : 38
Join date : 2008-03-13

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   8th April 2008, 7:48 am

Admin wrote:
MyGH2U adalah sebuah syarikat MLM yang sah berdaftar.. kami beri insentif. bukan pelaburan. setiap ahli yang menyertai MyGH2U diberi produk. antara produk lain ialah Liquid Chlorophyll, Fiber King, Kopi Merah, KDA Cappuccino dan byk lagi..


syarikat2 yg kena serbu tu pun berdaftar juga la....tapi, pelan pemasaran diorang bagi injcome setiap bulan hasil keuntungan jualan produk.....produk pun ada juga.....

ni satu lagi artikel dan berita ni baru je keluar tv3 lebih kurang kul 8.30p tadi....

Bank Negara Malaysia Menyiasat Pan Phoenix Dina Sdn Bhd dan Syarikat Berkaitannya
Bank Negara Malaysia sedang menjalankan siasatan terhadap Pan Phoenix Dina Sdn Bhd dan syarikat berkaitannya kerana disyaki menjalankan aktiviti pengambilan deposit secara haram dan pengubahan wang haram. Aktiviti haram ini merupakan kesalahan di bawah subseksyen 25(1) Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989, dan subseksyen 4(1) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan (AMLA) 2001.

Serbuan terhadap Pan Phoenix Dina Sdn Bhd dan syarikat berkaitannya telah dibuat hari ini di premis syarikat di Kota Bharu dan Kuala Lumpur berikutan aduan yang diterima daripada orang ramai. Aset dan dokumen syarikat yang berkaitan telah dirampas bagi tujuan penyiasatan.

Orang ramai diingatkan supaya tidak menyimpan wang atau mendepositkan dengan syarikat yang tidak dilesenkan oleh Bank Negara Malaysia ataupun terlibat dengan mana-mana skim cepat kaya bagi mengelakkan kehilangan wang mereka. Senarai semua institusi berlesen yang menerima deposit terdapat di laman web Bank Negara Malaysia di www.bnm.gov.my . Orang ramai boleh menghubungi Bank Negara Malaysia untuk sebarang pertanyaan dan nasihat lanjut di alamat dan nombor telefon berikut:

Laman Informasi Nasihat dan Khidmat (BNMLINK)
(Pusat Perkhidmatan Pelanggan)
Tingkat Bawah, Blok D,
Jalan Dato' Onn,
50480 Kuala Lumpur.

Telefon:

BNMTELELINK: 1-300-88-5465 atau

Talian Penting: 03 2691 0824 / 2692 6482 / 2698 2810 / 2694 2143
Faks: 03 2698 7467
E-mel: bnmtelelink@ bnm.gov.my



Bank Negara Malaysia
8 April 2008

Bank Negara Malaysia, 2008. All rights reserved.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   8th April 2008, 8:10 am

MyGH2U (KDA) menegaskan sekali lagi bahawa MyGH2U tidak terlibat dalam aktiviti seperti yang dinyatakan... sebenarnya syarikat yang disiasat tu pun pernah disiasat pada tahun lepas... ini kali kedua... tapi MyGh2U (KDA) tidak pernah langsung disiasat kerana menjalankan perniagaannya secara sah.. Sekali lagi... MyGH2U (KDA) adalah syarikat MLM yang berdaftar.. tiada kaitan langsung dengan pengambilan deposit haram.. Ada ke nama KDA dalam senarai tu? takde kan!
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.shop-forum.net
khadam01



Posts : 11
Join date : 2008-02-05
Location : Sabah, Sarawak

PostSubject: jgn risau sgt dan betulkan prespektif.   8th April 2008, 9:58 am

salam semua,
jgnlah kita lupa kehebatan produk2 yg dipromosikan dlm sps ni. produk mygh2u atau KDA ni memang byk.fibreking/bio fibre, spirulina, klorofl, kopi2 merah, t.ali, slimming dan byk lagi kapsul2 herba. semua ini adalah produk2 yg pernah hit dlm market dan masih tetap berkesan hari ini. Sun herbal tea D. KL tan adalah produk dia mula2 dulu mula business 1985 dan sebab keberkesanan produk tulah dia dpt 1st 1million dlm 9 bulan. time tu market cina ramai.
so, KDa/mygh2u bukan ebuah sykt yg money game, bukan pelaburan. betulkan perspektif. kita adalah MLM yg bercita2 jauh utk kejayaan semua ahli. ada yg pengguna setia, ada yg penjual hebat dan ada pembina rangkaian. inilah MLM.
dynotab tu sykt berebut2 nak dpt nama dan bekalan dari chemplex sebab produk tu memang bagus dan ada track rekod di 36 negara 16 tahun. berkesan. semua org mengakuinya.
so, jgn sesiapa nak claim dia melabur dlm mygh2u. takde skim pelaburan di sini. carilah tempat lain.
kalau ada yg buat venture capital yg melabur adalah KDA sendiri iaitu sykt, bukan ahli.
syarikat hanya berbuat ehsan bila offer nak bagi kat ahli2 insentif tersebut sebagai apresiasi. ini semua bergantung kepada untung rugi sykt dlm ventruresnya atau delay dsbnya. ini semua dah dinyatakan sejak awal lagi. klu ada yg dpt penerangan berlainan, itu atas kapasiti leaders masing2 yg mungkin disalah fahami atau salah menerangkan. saya masuk dulu dpt penjelasan yg sepert sa anyatakan dari saudara asmawey dan KL Tan.
ini bukannya bermakna sykt nak lari tetapi sekadar membetulkan keadaan dan kefahaman.
Ada baiknya main sikit2 perkenalkan produk2 tu kepada kawan2 kita memandangkan masing2 dah beli produk tu. jual sample dan beri money back guarantee kalau tak berkesan. saya selalu buat begitu sebab saya tahu keberkesanan produk2 tu. jgn pula venergy bagi kat pondan sebab memang mereka tak teransang kat pompuan...
begitu juga lav magic jgn ajar spray di mulut. di muka bolehlah sebab mengetatkan muka...sebab ph dia rendah(acidc).
bio ct tu ramai org dah mengakui kolestrol level mereka turun dan tenaga bertambah. otak pun lebih cergas.
sps 36 bulan tu adalah tambahan atau booster sahaja. begitu juga buy back policy. supaya kita tak susah nak ajak org join business kita. klu fikrikan apa sgtlah 36 bulan punya insentif walaupun 1 point mencecah 200 cthnya...berbanding dgn bonus harian yg mencecah 500++ satu bc?
fikir2kanlah.....jgn risau. company ni genuine...
Back to top Go down
View user profile http://www.dreamalivenetwork.com/khadam01
puteri_206

avatar

Posts : 192
Join date : 2008-02-05
Location : shah alam......petaling jaya......

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   9th April 2008, 12:07 am

btol tu khadam........bio ct tu memang ternyata hasilnya..........demand pun tinggi....pu3 smpai kehabisan stok...


Last edited by puteri_206 on 10th April 2008, 6:03 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
halim_ccp



Posts : 2
Join date : 2008-04-05

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   10th April 2008, 8:14 am

Admin wrote:
halim_ccp wrote:
Admin wrote:
Sebarang pertanyaan, sila la tanya! Very Happy

salam,
saya ahli (silver) mygh2u untuk sps 2, saya ada beberapa kemuskilan la. ....

1. mcmne kadang pembahagian insentif, upline saya kate masuk
rm380 dpt rm500, rm1140 dpt rm1500 dan rm2660 dpt rm3000
tp, saya tegok kat laman web mygh2u, tidak dapat info mengenai nya. harap dapat bantuan dan penjelasan

2. saya nak melabur lg dlm fasa 2, boleh k saya masuk masuk lg jd ahli Silver atau saya perlu masuk ahli Platinum dan bila tarikh tamat untu SPS2. Basketball


Maksud upline halim ialah potensi bonus harian iaitu RM380 dapat 1 BC yang berpotensi menjana pendapatan sebanyak RM500 sehari, RM1140 dapat 3BC yang berpotensi menjana pendapatan harian sebanyak RM1500 manakala RM2660 dapat 7BC yang berpotensi menjana pendapatan harian sebanyak RM3000
Question Question Question
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   11th April 2008, 12:08 am

Dalam MyGH2U ada bonus Harian dan bulanan.. Harian tu dapat melalui penajaan.. manakala bulanan dapat melalui insentif / saguhati yang syarikat berikan berdasarkan keuntungan projek.. bonus harian boleh mencecah sehingga RM3000 sehari.. bergantung kepada group yang anda bina.. sepatutnya fokus ahli adalah kepada bonus harian dan bukannya insentif kerana disitulah anda berupaya menjana pendapatan yang sungguh lumayan..
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.shop-forum.net
puteri_206

avatar

Posts : 192
Join date : 2008-02-05
Location : shah alam......petaling jaya......

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   11th April 2008, 7:37 pm

oooo....... lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
SenSei

avatar

Posts : 9
Join date : 2008-03-29

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   13th April 2008, 11:07 pm

puteri_206 wrote:
oooo....... lol! lol!



Kira macam paham la tuh... Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
puteri_206

avatar

Posts : 192
Join date : 2008-02-05
Location : shah alam......petaling jaya......

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   15th April 2008, 4:31 am

Very Happy Very Happy Very Happy boleh la cikit2.....
Back to top Go down
View user profile
jibek



Posts : 9
Join date : 2008-03-12
Age : 48
Location : land below the wind

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   15th April 2008, 8:20 am

Admin wrote:
Dalam MyGH2U ada bonus Harian dan bulanan.. Harian tu dapat melalui penajaan.. manakala bulanan dapat melalui insentif / saguhati yang syarikat berikan berdasarkan keuntungan projek.. bonus harian boleh mencecah sehingga RM3000 sehari.. bergantung kepada group yang anda bina.. sepatutnya fokus ahli adalah kepada bonus harian dan bukannya insentif kerana disitulah anda berupaya menjana pendapatan yang sungguh lumayan..





untuk pengetahuan mr admin, den punya fokus sebenarnya pada insentif bulanan sbb itulah den join gh2u ni. bukan den sorang jo. ramai lai yg kat luar tu mcm den ni ha. kalau mr admin x cayo, boleh buat undian kat laman web ni, sapo yg join gh2u yg nk insentif bulanan atau join krn nk bonus harian. kita boleh tngok keputusan peratusnya nnti.kalau nak harap kan bonus harian sampai bilo pun den x raso. mungkin aura mulut den ni ha yg x dapet melombuit kan hati pndengar nya.


lagi satu insentif bulanan ni lah yg menjadi menjadi tajuk hangat masa kempen sps 1 oleh ust. jakim dan leader kami di sini.katanya minima rm192.00/point & maxima rm480.00/point. ini brdasarkan user modem sps 1 sudah mendaftar seramai 2 juta user dan yg confirm utk guna user sekurang2 nya 800,000 user. ini lah perkiraannya. tertarik dengan hujah2 tersebut, jd den join le platinum dgn mgharapkan bulan pertama dpt rm1920.00,

tapi IMPIAN DEN HANCUS, dengar guruh di langit, air di tempayan dicurahkan. ini lah ibaratnya den ni ha.

tapi lai, den pujuk hati den ni dan berdoa agar gh2u dapet melonjakkan harga per point dari rm5 (bulan pertama), rm8 mungkin (bulan kedua), naik lai bulan ke-3, naik lai bulan ke-4 dan bulan2 seterusnya hingga boleh mencecah rm192.00/point atau pun lobih2 lai...... hingga dapet melakukan kezutan yg x disangka2 dan melahirkan ramai JUTAWAN dlm gh2u ........SEPERTI KATA CEO SEMASA MALAM PENUTUPAN SPS 1 DAN PELANCARAN SPS 2
Back to top Go down
View user profile http://www.21quest.com/ref;zulkifligroup
Ofill3

avatar

Posts : 57
Join date : 2008-01-17
Location : serdang kg baru tikam batu... hehe

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   16th April 2008, 6:54 pm

jibek wrote:


untuk pengetahuan mr admin, den punya fokus sebenarnya pada insentif bulanan sbb itulah den join gh2u ni. bukan den sorang jo. ramai lai yg kat luar tu mcm den ni ha. kalau mr admin x cayo, boleh buat undian kat laman web ni, sapo yg join gh2u yg nk insentif bulanan atau join krn nk bonus harian. kita boleh tngok keputusan peratusnya nnti.kalau nak harap kan bonus harian sampai bilo pun den x raso. mungkin aura mulut den ni ha yg x dapet melombuit kan hati pndengar nya.


lagi satu insentif bulanan ni lah yg menjadi menjadi tajuk hangat masa kempen sps 1 oleh ust. jakim dan leader kami di sini.katanya minima rm192.00/point & maxima rm480.00/point. ini brdasarkan user modem sps 1 sudah mendaftar seramai 2 juta user dan yg confirm utk guna user sekurang2 nya 800,000 user. ini lah perkiraannya. tertarik dengan hujah2 tersebut, jd den join le platinum dgn mgharapkan bulan pertama dpt rm1920.00,

betul apa ekau cakap tu jibek... den jOin pun pasal insentif, yang lain lain pun beritau den derang masuk pun pasal insentif... yang invite den join sebut pasal insentiif jugak, den mmg tak berminat buat mlm dari dulu lagi untuk cari makan sbb den ada keja sendiri dan rezeki den halal tak menipu... macam macam cara derang ajak join, kata "kita ni adik beradik bang tau kan janji kita macam mana... ayah pun masuk, saya tak tipu bang, saya tak berani, kalau jadi apa apa hal mana saya nak lari" haaa ayat macam gampang je cakap... kalau aku terserempak la dengan dia... aku terajang dia jam itu jugak
Back to top Go down
View user profile
allan



Posts : 38
Join date : 2008-03-13

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   17th April 2008, 10:45 pm

Ofill3 wrote:
jibek wrote:


untuk pengetahuan mr admin, den punya fokus sebenarnya pada insentif bulanan sbb itulah den join gh2u ni. bukan den sorang jo. ramai lai yg kat luar tu mcm den ni ha. kalau mr admin x cayo, boleh buat undian kat laman web ni, sapo yg join gh2u yg nk insentif bulanan atau join krn nk bonus harian. kita boleh tngok keputusan peratusnya nnti.kalau nak harap kan bonus harian sampai bilo pun den x raso. mungkin aura mulut den ni ha yg x dapet melombuit kan hati pndengar nya.


lagi satu insentif bulanan ni lah yg menjadi menjadi tajuk hangat masa kempen sps 1 oleh ust. jakim dan leader kami di sini.katanya minima rm192.00/point & maxima rm480.00/point. ini brdasarkan user modem sps 1 sudah mendaftar seramai 2 juta user dan yg confirm utk guna user sekurang2 nya 800,000 user. ini lah perkiraannya. tertarik dengan hujah2 tersebut, jd den join le platinum dgn mgharapkan bulan pertama dpt rm1920.00,

betul apa ekau cakap tu jibek... den jOin pun pasal insentif, yang lain lain pun beritau den derang masuk pun pasal insentif... yang invite den join sebut pasal insentiif jugak, den mmg tak berminat buat mlm dari dulu lagi untuk cari makan sbb den ada keja sendiri dan rezeki den halal tak menipu... macam macam cara derang ajak join, kata "kita ni adik beradik bang tau kan janji kita macam mana... ayah pun masuk, saya tak tipu bang, saya tak berani, kalau jadi apa apa hal mana saya nak lari" haaa ayat macam gampang je cakap... kalau aku terserempak la dengan dia... aku terajang dia jam itu jugak


aku pun masuk sbb insentif...kalau nak harap cari org memang xnk masuk...lagi pun ramai kawan2 yg aku jumpa berminat nak join tapi xdak modal...ada juga yg ada modal tapi masih teragak2 nak join sbb insentif ambk masa 5 bulan baru dapat...baru2 ni aku closing broker kete.dia mmg byk duit.tapi dia terus terang kat aku, dia kata plan mygh2u mmg menarik tapi tempoh utk mendapat insentif selama 5 bulan dah MEMBUNUH sistem ni....tapi aku tetap menunggu jawapan dari dia......

kepada JIBEK, ko punya leader letak nilai 1 point memang tinggi nak mampus..nasib baik leader aku bgtau 1 point antara rm50 - 250 jer....

dgr kata bulan JUN mula dpt insentif RM45 1 point...alhamdullillah laaa.....
Back to top Go down
View user profile
allan



Posts : 38
Join date : 2008-03-13

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   17th April 2008, 10:50 pm

aku pun masuk sbb insentif...kalau nak harap cari org memang xnk masuk...lagi pun ramai kawan2 yg aku jumpa, nak join sbb INSENTIF. Diorang berminat nak join tapi xdak modal...ada juga yg ada modal tapi masih teragak2 nak join sbb insentif ambk masa 5 bulan baru dapat...baru2 ni aku closing broker kete.dia mmg byk duit.tapi dia terus terang kat aku, dia kata plan mygh2u mmg menarik tapi tempoh utk mendapat insentif selama 5 bulan dah MEMBUNUH sistem ni....tapi aku tetap menunggu jawapan dari dia......

kepada JIBEK, ko punya leader letak nilai 1 point memang tinggi nak mampus..nasib baik leader aku bgtau 1 point antara rm50 - 250 jer....

dgr kata bulan JUN mula dpt insentif RM45 1 point...alhamdullillah laaa.....
Back to top Go down
View user profile
nasiberiani



Posts : 16
Join date : 2008-01-03

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   18th April 2008, 9:01 am

salam. apasal admin senyap je ni. web site pun nampaknya tak update sejak 7/4. Apasal ye. Ada sesiapa tau apa2 info terbaru.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   18th April 2008, 11:08 pm

Sori la sebab lama senyap... sibuk sangat uruskan majlis penyampaian sijil untuk bulan april ni.. hari ni ada program kat Melaka... semalam kat Kl... minggu lepas kat kota kinabalu dan kuching... minggu depan kat kedah... dah nak pengsan dah ni! hehehe
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.shop-forum.net
john jenin



Posts : 1
Join date : 2008-03-23

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   18th April 2008, 11:59 pm

kalau yg masuk sps1 dapat sijil tp kalau sps2 cm ne? sbb haku sambung dari sps1.. Mad

betoi ke dgr kata bulan JUN mula dpt insentif RM45 1 point?

Admin jawab..
Back to top Go down
View user profile
nasiberiani



Posts : 16
Join date : 2008-01-03

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   19th April 2008, 12:10 am

john jenin wrote:
kalau yg masuk sps1 dapat sijil tp kalau sps2 cm ne? sbb haku sambung dari sps1.. Mad

betoi ke dgr kata bulan JUN mula dpt insentif RM45 1 point?

Admin jawab..

hanya admin yg dpt mengesahkannya. Sabar bro jgn terburu-buru.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   19th April 2008, 12:22 am

john jenin wrote:
kalau yg masuk sps1 dapat sijil tp kalau sps2 cm ne? sbb haku sambung dari sps1.. Mad

betoi ke dgr kata bulan JUN mula dpt insentif RM45 1 point?

Admin jawab..

Sijil tu tujuannya untuk buy back policy... activition SPS 1 dapat produk dan point insentif SPS2 tapi tiada buy back policy.. maka.. sijil pun takde la.. jumlah insentif yang diterima pada bulan jun ni belum diputuskan lagi kerana formula kiraan agihan adalah seperti berikut: Jumlah Total tan Metrik bijih besi yang dihantar pada China pada bulan jun X RM 20 dan dibahagikan pada yang layak.. saya pun tak pasti brape jumlah penghantar pada jun ni.. tapi CEO cakap pengiraan minimum boleh diambil pada 30,000 tan Metrik.
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.shop-forum.net
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   19th April 2008, 12:24 am

Dalam data sistem MyGH2U ada rekod mereka yang telah aktifkan SPS1 atau belum.. Programmer sedang mengusahakan untuk update hierarchy ahli untuk dimasukkan nota yang menyatakan ahli tersebut dah aktif atau belum..
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.shop-forum.net
LayZie

avatar

Posts : 15
Join date : 2008-01-18

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   19th April 2008, 12:45 pm

btoi tu bro ofill,allan,jibek...sy masok pon sb insentif! bknnye sb nk wt mlm ke hape..dh ngn pokainye lg..huhu No
Back to top Go down
View user profile
allan



Posts : 38
Join date : 2008-03-13

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   20th April 2008, 6:39 am

Admin wrote:
john jenin wrote:
kalau yg masuk sps1 dapat sijil tp kalau sps2 cm ne? sbb haku sambung dari sps1.. Mad

betoi ke dgr kata bulan JUN mula dpt insentif RM45 1 point?

Admin jawab..

Sijil tu tujuannya untuk buy back policy... activition SPS 1 dapat produk dan point insentif SPS2 tapi tiada buy back policy.. maka.. sijil pun takde la.. jumlah insentif yang diterima pada bulan jun ni belum diputuskan lagi kerana formula kiraan agihan adalah seperti berikut: Jumlah Total tan Metrik bijih besi yang dihantar pada China pada bulan jun X RM 20 dan dibahagikan pada yang layak.. saya pun tak pasti brape jumlah penghantar pada jun ni.. tapi CEO cakap pengiraan minimum boleh diambil pada 30,000 tan Metrik.


Keliru dgn kenyataan ADMIN dan LEADER......Leader aku bgtau, "CEO Mygh2u bgtau nak bagi rm45 utk 1 point bulan JUN nanti"...adakah ini satu pembohongan yang nyata?.....ADMIN pula tak berani nak bgtau jumlah sebenar...kalau ikut yg admin bgtau RM20 x 30,000 = RM 600,000 / 80000 point = RM7.50 satu point....

berbaloi ker....tgu selama 5 bulan dapat rm7.50 1 point....ish...ish...

apa2 pun aku harap MYGH2U tak jadi macam Pan Phoenix, Mercantile point dan lain2 company yang dah kantoi dengan Bank Negara....walaupun masa buat promotion diorang kata program dapat kelulusan BNM, dah lama beroperasi, ada lesen perniagaan, tapi akhirnya kena siasat juga dgn Bank Negara....Kita semua kena sedar yang Bank Negara Malaysia memang tak suka tengok kekayaan Company lain.......BNM akan jatuhkan mana2 company yg nak jadi lebih kaya dari BNM.....
Back to top Go down
View user profile
allan



Posts : 38
Join date : 2008-03-13

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   20th April 2008, 6:45 am

nak bagi pendapat kepada web master supaya memberikan alamat penuh tempat taklimat dibuat. kalau boleh bagi peta sekali supaya senang orang2 baru, nak pergi dengar.....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 83
Join date : 2008-01-02
Location : HQ

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   22nd April 2008, 1:31 am

allan wrote:
Admin wrote:
john jenin wrote:
kalau yg masuk sps1 dapat sijil tp kalau sps2 cm ne? sbb haku sambung dari sps1.. Mad

betoi ke dgr kata bulan JUN mula dpt insentif RM45 1 point?

Admin jawab..

Sijil tu tujuannya untuk buy back policy... activition SPS 1 dapat produk dan point insentif SPS2 tapi tiada buy back policy.. maka.. sijil pun takde la.. jumlah insentif yang diterima pada bulan jun ni belum diputuskan lagi kerana formula kiraan agihan adalah seperti berikut: Jumlah Total tan Metrik bijih besi yang dihantar pada China pada bulan jun X RM 20 dan dibahagikan pada yang layak.. saya pun tak pasti brape jumlah penghantar pada jun ni.. tapi CEO cakap pengiraan minimum boleh diambil pada 30,000 tan Metrik.


Keliru dgn kenyataan ADMIN dan LEADER......Leader aku bgtau, "CEO Mygh2u bgtau nak bagi rm45 utk 1 point bulan JUN nanti"...adakah ini satu pembohongan yang nyata?.....ADMIN pula tak berani nak bgtau jumlah sebenar...kalau ikut yg admin bgtau RM20 x 30,000 = RM 600,000 / 80000 point = RM7.50 satu point....

berbaloi ker....tgu selama 5 bulan dapat rm7.50 1 point....ish...ish...

apa2 pun aku harap MYGH2U tak jadi macam Pan Phoenix, Mercantile point dan lain2 company yang dah kantoi dengan Bank Negara....walaupun masa buat promotion diorang kata program dapat kelulusan BNM, dah lama beroperasi, ada lesen perniagaan, tapi akhirnya kena siasat juga dgn Bank Negara....Kita semua kena sedar yang Bank Negara Malaysia memang tak suka tengok kekayaan Company lain.......BNM akan jatuhkan mana2 company yg nak jadi lebih kaya dari BNM.....

itu kalau dibahagikan kepada 80000 point.. tapi bulan 6 nie mana ada sampai 80000 lagi... saya pun belum dapat info brape total point untuk bulan 6 nanti.. sebab tu xberani nak bagitau lagi..
Back to top Go down
View user profile http://mygh2u.shop-forum.net
allan



Posts : 38
Join date : 2008-03-13

PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   23rd April 2008, 8:32 am

Question bape insentif SPS1 bulan April?...1 point bape ringgit?... bounce
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Insentif Perlombongan Bijih Besi   

Back to top Go down
 
Insentif Perlombongan Bijih Besi
Back to top 
Page 14 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Rasmi MyGH2U Network System :: Your first category :: Your first forum-
Jump to: